maanantai 20. maaliskuuta 2017

Helpot ja mehevät mustikka-murumuffinssit


Rapea kauramurupäällinen, pehmeä ja mehevä mustikkainen sisus. Niistä on nämä helpot ja nopeat muffinssit tehty.


Leivottiin tyttöjen kanssa jokin aika sitten helppoja kuningatar-muffinsseja. Hieman tuon jälkeen nuorempi tytöistä halusi jälleen leipoa muffinsseja tai lettuja. Lettuja on tullut tehtyä jo niin paljon tämän vuoden puolella, että melkein pursuavat (ainakin äidin) korvista ulos, eli valinta oli sen suhteen helppo. Kaivoin esille ihanan kauramurupäällistä sisältävän mehevän omenapiirakan ohjeen, josta taioimme tällä kertaa muffinsseja. Tuo omppupiirakan ohje on lemppariohjeitani, jos haluan tehdä nopean ja herkullisen piirakan. Se on myös älynhelppo ohje, sillä tekemisessä ei tarvita vatkainta vaan aineet sekoitetaan yhdessä kulhossa nopeasti sekaisin. Myös murupäällisen voi tehdä samassa kulhossa kuin itse taikinan, niin säästää enemmän tiskejä!


Nämä pieniltä piirakoilta maistuvat muffinssit ovat parhaimmillaan heti pian tuoreena nautittuna. Mikäli näitä jää yli seuraavaan päivään, maistuvat toki silloinkin, vaikka kauramurupäällinen ei enää ole kaikkeista rapeimmillaan. Mustikoiden sijasta näihin voisi upottaa muitakin marjoja vaikkapa punaherukoita, vadelmia tai puolukoita. Minkä makuisina sinä tekisit näitä? :)

Mustikka-murumuffinssit

n. 14 kpl

Taikina:
2 kananmunaa
1.25 dl öljyä   
1.25 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
1.5 dl sokeria
0.5 tl suolaa
1.5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria 

Päälle:
pakastemustikoita
50 g voita/muuta rasvaa
0.5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1.75 dl kaurahiutaleita 

Ohje:
Mittaa taikinan kaikki aineet kulhoon ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoita nopeasti sekaisin, älä vatkaa. 

Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin. Älä täytä ihan täyteen, vaan jätä n. 1 cm yläreunaan tyhjää. Ripottele pinnalle mustikoita. Sulata päällisen voi. Sekoita joukkoon sokerit ja kaurahiutaleet. Ripottele kauraseosta mustikoiden päälle.


Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 20-23 minuuttia, kunnes kypsiä. 



Anna jäähtyä hetki ennen nauttimista. 



6 kommenttia:

  1. Mustikka on kyllä yksi (niistä monista) lempparimarjoistani! :) Aika usein leipomuksiin valikoituu juuri mustikat marjoiksi.. Meillä on uuni ollut jo jonkin aikaa rikki ja uuden uunin toimitus viivästynyt. Tuntuu että nyt kun ei ole mahdollisuutta leipoa, näitä ihania ohjeita tulee vastaan enemmän kuin ennen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustikka on kyllä tosi hyvä marja leivontaan (ja muutenkin). Ehkäpä siksi, kun se on niin miedon makuinen, niin sopii moneen :) Voih, muistan vieläkin tuon uunittomuuden tunteen, mikä meillä oli keittiöremppaa tehdessä. Toivottavasti saat nopeasti uuden uunin, jotta pääset taas leivontapuuhiin! :)

      Poista
  2. Korvattiin tämän aamun ulkoilut leipomispuuhilla. Onneksi olin juuri katsonut blogiasi niin ei tarttenu kauaa miettiä mitä leivottaisiin. Tää oli kiva ohje, tarpeeks vähän tekemistä jotta pienetki lapset jakso keskittyy, silti lopputulos oli maukas ja mehevä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että ohje pääsi samantein testiin ja tosi kiva, että tykkäsit! :) Lasten kanssa tällaiset helpot ja nopeat ohjeet ovat välttämättömiä, muita tulee harvoin itsekään tällä hetkellä käytettyä :)

      Poista
  3. Oijoi :P Ne sinun omppumuffarit on aivan ihania ja niin ovat varmasti nämäkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasit oikein, ihania oliva nämäkin, ihanan pehmoisia ja meheviä :P Kiitos Maiju :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...