torstai 25. helmikuuta 2016

Mustikka-valkosuklaafudge paukkuyllätyksellä


Voi kuinka mukavaa olisikaan, jos olisi rajaton leivontatarvikkeiden varasto kotona aina valmiina leivontahetkellä! Tätä mietin taas tässä eräs päivä, kun tein näitä mustikkaisia valkosuklaafudgepaloja. Mun leipominen on useimmiten niin suunnittelematonta, että leipomisvaiheessa saatan huomata, ettei kaikki haluamiani tarvikkeita olekaan saatavilla. Onneksi puuttuvat ainesosat pystyy korvaamaan useimmiten jollain tavalla.

Tällä kertaa testauksessa oleva mustikkajauhepussini ei riittänytkään valkosuklaafudgen maustamiseen, vaan olisin kaivannut fudgen joukkoon jotain marjaisampaa, vaikkapa kuivattuja marjoja. Noh, onneksi olin syksyllä ostanut kaappiin suussa räjähtäviä popping candy-karkkeja, joita ripottelin fudgelevyn päälle vielä äkkiä ennen kuin se alkoi hyytyä. Niistä sain samalla edes hitusen "sitä jotain". Osa paukkukarkeista räjähti levyn pintaan samantein, mutta osa säästyi suussa poksuviksi yllätyksiksi :)


Tuo poksuvuus kylläkin haihtui seuraavaan päivään mennessä, kun rakeet pikku hiljaa sulivat fudgen pinnalle. Eli nopea syöminen oli valtti.


Maustoin siis valkosuklaiset fudgepalat mustikkajauheella, joista tuli tuo voimakas värikin. Palat maistuivat miedosti mustikkaisille ja olivat valkosuklaan takia melkoisen makeita. Pienikin pala riitti hyvin viemään makean nälän pois. Ohjeen pohjana jälleen helppo, kahden aineen fudgeohje, jonka keittelemiseen ei tarvita lämpömittareita tai muita ylimääräisiä härpäkkeitä.

Hyviä testifudgeja tuli, ja ensi kerralla taidan heitellä mukaan vielä niitä kuivattuja marjoja. Ja ehkä laittaa tuon jauheenkin vain osaan fudgea. Eli vähän samaan tyyliin kuin Taikakakkujen Taru teki Paukkuvaa marjavalkosuklaata.

Mustikka-valkosuklaafudge mansikkayllätyksellä

Koosta riippuen n. 50 kpl

Aineet:
1/2 prk kondensoitua maitoa
reilu 1 rkl mustikkajauhetta
300 g valkosuklaata

Pinnalle:
Reilu 1 rkl mansikanmakuisia Popping candy-poksukarkkeja

Ohje:
Kaada kondensoitu maito kattilaan. Sekoita joukkoon mustikkajauhe. Pilko valkosuklaa pienemmiksi ja lisää kattilaan. Lämmitä koko ajan sekoitellen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Kaada massa n. 10 cm x 20 cm vuokaan. Ripottele pinnalle vielä poksahtelevia rakeita makusi mukaan ja painele ne kevyesti pintaan kiinni. Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Leikkaa paloiksi.



Nautiskele. 



6 kommenttia:

  1. Kuulostapaa ihanalta! Tuollaiset poksuyllärit olisi aika mageet lastenjuhlillakin, meillä ainakin pojat innostuu kaikesta jännästä :D
    Olet sitten ihan samanlainen leipuri kuin minä, että aika päättömästi välillä ruvetaan leipomishommiin, välillä ei edes tiedä tarkkaan mitä alkaa tekemään tai sitten se muuten vain vaihtuu siinä munia ja sokeria punnitessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä leipomistyyliä ei voisi osuvammin kuvailla, niin tutulta kuullostaa! ;D Mietin itsekin tässä juuri tekeväni jotain noista poksukarkeista tyttären synttäreille, sellaisia missä tuo poksuvuus säilyy vähän pitempään :) Kiitos Herkkuhovi! :)

      Poista
  2. Hauskan värisiä fudgeja. :) Mustikka on hyvää, sopii varmasti näihinkin mainiosti. Noita poksukarkkeja en ole koskaan maistanutkaan, voisi olla etenkin lasten mieleen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa P :) Mustikka oli tässä aika miedon makuista, mutta ihan kivasti erilaista. Aika makeita pakkauksia näistä tuli, mutta eipä tarvinnut montaa syödä :) Mä muistan lapsena syöneeni sellaista jäätelöä, jonka pinnalla oli tuota poksukarkkiaraetta. Se oli aika hauskan tuntuista suussa, silloin ja nyt :) Katsotaan, josko laittaisin tytön synttäreille niitä johonkin pieniksi yllätyksiksi :)

      Poista
  3. Vaikuttaa ihanalta ja helpolta. ☺ Minkä kokoinen prk sinulla oli kondensoitua maitoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Yvo44. Käytän kondensoitua maitoa, jossa 1 prk = 398g :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...