torstai 4. joulukuuta 2014

Rocky road -karkit


Tässä ohje edellisessä postauksessa mainitsemiin Rocky Road-makeisiin. Rocky Road on herkku, johon on helppo hukuttaa kaikki ylimääräinen..

Tein vähän aikaa sitten äärettömän helppoja vaahtokarkkeja. Leikkelin vaahtokarkkilevystä muutamia karkkeja muotoonsa muotilla, jolloin levystä jäi epämääräinen pala jäljelle. Olisihan sen möllykän voinut syödä sellaisenaan, mutta halusin sen silti hukuttaa johonkin. Tarkemman inspiksen sain avatusta tölkistä kondensoitua maitoa, joka oli jäänyt jäljellä piparminttufudgeja tehdessäni ja joka siis myös kaipasi käyttötarkoitusta ja tämähän oli oiva tapa hukuttaa sekin. Rocky Roadiin tarvitaan yleensä suklaata, ja sen lisäksi mitä kaapista sattuu löytymään; pähkinöitä, vaahtokarkkeja, keksien jämiä, suklaahippuja, popcorneja, siis miltei mitä tahansa. Vai miltä kuullostaisi silakka-mansikka-valkosipuli-suklaa? No ei vaines, ei siis ihan kaikkea, vaan makunsa mukaan eri juttuja ;)


Näihin päätyi vaahtokarkkien lisäksi myös suolapähkinöitä. Niitä "pitää" mielestäni olla aina tämäntyyppisissä suklaisissa herkuissa. Suola korostaa suklaamakua, joten jos ei halua käyttää suolapähkinöitä, kannattaa suklaan joukkoon heittää ripaus suolaa. Niin tein näissäkin, eikä maku ollut lainkaan liian suolainen, vaikka joukossa olikin myös suolapähkinöitä.

Sekoittelin suklaamassaa hetken vielä vaahtokarkkien lisäämisen jälkeen, jolloin ne alkoivat hieman sulaa suklaan joukkoon. Ratkaisu oli mielestäni oikea, sillä näistä tuli sen takia vieläkin parempia. Joskus ennen muinoin en antanut vaahtokarkkien sulaa ja ne jäivät joukkoon kokonaisina. Se ei ollut omaan makuuni lainkaan niin hyvää kuin tällainen puoliksi sulanut versio. Ehkä osasyy vaahtokarkkien tuomaan herkullisuuteen oli siinä, että ne olivat itsetehtyä ja näin niiden rakenne natsasi paremmin suklaan kanssa yhteen kuin kaupan vastaavien, hieman tiivimpien vaahtisten. Jos et ole koskaan tehnyt Rocky Road nameja, näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla, mmmm! Itsekin tekisin heti, jos vain kaapissa olisi lisää vaahtiksia, tai edes suklaata :|


Rocky Road

Koosta riippuen. 30-60 kpl

Aineet:
280 g (2.25 dl) kondensoitua maitoa
150 g tummaa suklaata
150 g maitosuklaata
100 g (n. 3 dl) pieneksi pilkottuja vaahtokarkkeja
1 dl suolapähkinöitä + 0.5 dl pinnalle
1 ml suolaa


HUOM! Jos haluat tehdä Rocky Road-karkkeja kokonaisesta tölkistä kondensoitua maitoa, alla vielä siihen sopivat määrät suklaan ja muiden osalta:

Aineet:
1 prk kondensoitua maitoa
225 g tummaa suklaata
225 g maitosuklaata
150 g (n. 4.5 dl) pieneksi pilkottuja vaahtokarkkeja
1.5 dl suolapähkinöitä + 0.75 dl pinnalle
1/4 tl suolaa

Ohje:
Kaada kondensoitu maito kattilaan. Pilko kattilaan myös suklaat. Lämmittele seosta välillä sekoitellen, kunnes suklaat sulaa. Sekoita suklaamassaan hieman suolaa. Lisää joukkoon vaahtokarkit, reilusti suolapähkinöitä.

Kaada massa n. 13 x 30 cm vuokaan tai muun kokoiseen vuokaan riippuen siitä, kuinka paksuja paloja haluat. Ripottele pinnalle vielä lisää suolapähkinöitä ja vaahtokarkin palasia, jos niitä on vielä jäljellä. Itselläni nuo loput vaahtokarkit hävisivät johonkin ennen kuin ehtivät suklaamassan päälle.. Painele koristeita vielä pintaan hieman, näin ne pysyvät paremmin kiinni massan jähmetyttyä.



Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi, kunnes massa on kunnolla jähmettynyt. Leikkaa haluamasi kokoisiksi paloiksi. Säilytä palat jääkaapissa.

Vinkki:
* Jos haluat vaahtokarkit sulavat hieman joukkoon, sekoita vielä pieni hetki karkkien lisäämisen jälkeen. Jos haluat vaahtokarkin palasten pysyvän kokonaisina, sekoita vaahtokarkit nopeasti suklaaseokseen ja kaada heti vuokaan jähmettymään.

* Rocky Road-makeiset kestävän hyvin myös pakastamisen, joten ne voi tehdä etukäteen valmiiksi vaikka juhliin.



4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niin on! Itse tykkään heittää joukkoon vielä lakritsin paloja, tulee ihan tappavan hyvää! ;)

      Poista
  2. Kiitos, kiitos, kiitos! :) Tämä ohje oli NIIN makoisa =P Oon aiemminkin tehnyt rocky road karkkeja mut tämä ohje missä oli käytetty kondensoitua maitoa niin nam nam ja vielä kerran nam!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla, että palat maistuivat! :D Itsekin tykkään kovin tällaisesta suklaamassasta, jossa on mukana kondensoitua maitoa. Ja mukana vähän pähkinöitä ja kaikkea muuta hyvää ;) Suklaan lopputulos on ihanan pehmeä, mutta ei kuitenkaan sellainen, että sulaisi sormiin. Ja makukin aivan ihana. Joukkoon voi lisätä mitä tahansa, tai jättää vaikka kaikki ylimääräiset pois ja nauttia pelkästä suklaafudgesta. Kiitos, kun tulit kertomaan kokemuksesi ja kiva, että ohjeesta oli iloa :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...