tiistai 21. tammikuuta 2014

Aurajuustotikut kierteellä

Nämä helpot ja maukkaat aurajuustotäytteiset juustotikut syntyivät vähän kuin vahingossa. Olin ottanut voitaikinan sulamaan, mutten ehtinytkään tekemään ennalta suunniteltuja juttuja, vaan leivonnaisen piti olla todella nopea. Ja sitähän nämä ovat. Tein tikut kuopuksen istuessa syöttötuolissa jyrsimässä leivän palasta. Näitä voisi napostella vaikka leffaa katsoessa tai tarjota vaikka yllätysvieraille..



Ja tässä ohje :)

Aurajuustotikut kierteellä

n. 15 kpl

Aineet:
1/2 annos sekoitettua voitaikinaa
maun mukaan Aurajuustoa
1 muna
n. 1.5 dl punaleima Emmentalia hienoksi raastettuna

Ohje:
Tee voitaikina erillisen ohjeen mukaan tai käytä kaupan valmista taikinaa.

Kaulitse voitaikina ohueksi. Ripottele levyn toiselle puolelle Aurajuustoa maun mukaan (laitoin n.1/4 pakettia). Käännä toinen puoli levystä murujen päälle ja kaulitse varovasti taas ohuemmaksi. Aurajuusto jää taikinalevyn sisään. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle Emmental-raastetta. (Tässä vaiheessa muistin ottaa vaihekuvan.)


Paina juustoraaste pintaan kiinni. Leikkaa levystä n. 1.5 cm levyisiä nauhoja. Kierrä nauhat kierteelle. Näin ikkääst:


Laita nauhat pellille. Paina kevyesti nauhan kummatkin päät kiinni peltiin, niin ne pysyvät paremmin mallissaan paiston aikana. Voit vielä tässä vaiheessa kevyesti voidella nauhat munalla ja vaikka ripotella lisää emmentalia päälle.


Paista 225 asteessa n. 6-7 minuuttia, kunnes tikut saavat hieman väriä pintaansa.

Vinkki:
* Voit laittaa sisälle Aurajuuston sijasta maun mukaan muutakin. Mites ois maustamaton tuorejuusto + valkosipulijauhe/kuivattu timjami/muu yrtti tai jokin maustettu tuorejuusto tai feta tai pepperoni...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...