maanantai 25. marraskuuta 2013

Kaneliset suklaakeksit pähkinärouheella

Kun plarailin äitini hyväksi todettuja ohjeita, löysin tämän keksiohjeen. Kanelin yhdistäminen suklaaseen ja pähkinään kuullosti sen verran mielenkiintoiselta, että päätin testata ohjetta.



Raaka taikina ei ollut kovinkaan herkullista, joten odotukseni valmiiden keksien maun suhteen eivät olleet korkealla.  Rapeat keksit kuitenkin maistuivat selvästi paremmilta. En kuitenkaan voi sanoa näitä suosikkikekseikseni, sillä jokin maussa häiritsi minua. Ehkä se oli se, että keksit eivät maistuneet tarpeeksi suklaalle, eivät pähkinöille eivätkä kanelillekaan, vaan olivat hyvin mieto yhdistelmä näitä kaikkia. Lisäksi keksit olivat erittäin rapeita, mutta itse pidän pehmeämmistä/sitkeämmistä. Makuja on kuitenkin monia, joten laitan ohjeen tänne kuitenkin ylös. Ohjetta kannattaa kokeilla, jos tietää pitävänsä noista mauista, eikä kaipaa mitään voimakkaiden makujen sinffoniaa. Silloin nämä varmaankin ovat erittäin maukkaita :) Tässä tulee ohje:

Kaneliset suklaakeksit pähkinärouheella

n.40 kpl

Aineet:
150 g margariinia
1 ¼ dl sokeria
2 munaa
100 g tummaa suklaata
50 g suolapähkinöitä
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Ohje:
Hiero huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi joko puulusikalla tai vatkaa ne vatkaimella vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten. Rouhi suklaa ja pähkinät, lisää taikinaan. Sekoita yhteen kaneli, leivinjauhe ja vehnäjauhot. Lisää jauhot taikinaan käännellen. Pyörittele taikinasta n. 30-40 kpl pientä palloa ja nosta pallot uunipellille ja paina hiukan litteämmiksi. Paista pikkuleivät uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes keksit alkavat saada hieman väriä reunoihinsa. Keksit kovettuvat jäähtyessään rapeiksi.


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...