lauantai 1. kesäkuuta 2013

Suklaahippukeksit




Halusin tehdä tuleviin juhliin keksitkin itse. Löysin Suklaapandalta jälleen ihanan kuuloisen ohjeen suklaahippukekseihin. Muokkasin ohjetta hieman. Keksit olivat ainakin tuoreeltaan pehmeitä, hieman sitkeitäkin, toffeeseen vivahtavia keksejä suklaahippuslisällä. Eli mitäpäs muutakaan kuin mielettömän hyviä! Jäähdyttyään, ja oltuaan päivän rasiassa, keksit olivat hieman pehmenneet lisää, mutta maku oli edelleen todella hyvä.


Sain annoksesta 42 keksiä. Punnitsin pallot huvikseni ja yksi pallo painoi n.20 g.
Aineet:
175 g voita, huoneenlämpöistä
2 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1 kananmuna, huoneenlämpöinen
2 tl vaniljasokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl perunajauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 mm suolaa
250g karkeasti rouhittua suklaata (n. 45 % kaakaota)


Ohje:
Rouhi suklaa veitsellä karkeasti (n. 1 cm paloja). Sekoita vehnäjauhot, ruokasooda, perunajauhot ja suola kulhossa ja laita sivuun. Vatkaa pehmeä huoneenlämpöinen voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vaniljasokeri voimakkaasti vatkaten kunnolla sekaan. Lisää lopuksi kuivat ainekset ja sekoita nopeasti taikinaksi, lisää myös rouhittu suklaa. Laita taikina jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.

Vuoraa 2-3 isoa uunipeltiä leivinpaperilla. Lämmitä uuni 175 C. Ota lusikalla pieniä palloja taikinasta ja aseta pellille. Jätä muutama sentti jokaisen palleron väliin. Älä litistä!
Paista uunin keskitasolla n. 8-10 minuuttia, kunnes keksien reunat saavat aavistuksen verran väriä ja pinta ei enää kiillä niin paljon. Älä paista keksejä liian kauan, keksien pitää olla pehmeitä vielä kun otat ne uunista! Anna jäähtyä pellillä 2-3 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään kokonaan. Paista loput keksit. Tarjoile heti tai laita ilmatiiviiseen rasiaan odottamaan vieraita!

Säilyvyys tuppaa olemaan huonohko, koska keksit katoavat purkista melko nopsaan, mutta kuulemma nämä säilyisivät huoneenlämmössä ilman keksihiiriä noin viikon ajan.



2 kommenttia:

  1. Apua voiko mikään olla näin hyvää.... Alan ymmärtää jenkkien coockie dough -meininkiä. Kiitos muokatusta reseptistä!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi :) Keksit ja niiden taikinat ovat hyviä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...