tiistai 9. huhtikuuta 2013

Rusettikakku työkaverille




Työkaverini toivoi syntymäpäiväkakkua, johon sain vapaat kädet. Tiesin, että henkilö tykkää enemmänkin kirpeästä kuin liian makeasta ja yksi lempiväreistä on vihreä. Näiden pohjalta syntyi tämä kakku. "Hieman" tuli ryppyjä kuorrutukseen ja kakku alkoi hikoilla suklaamassan alla, eikä kakun koristelu muutenkaan onnistunut toivomallani tavalla. Toivottavasti silti maistui! 

Pohjana 4 munan sokerikakkupohja 22 cm vuokaan.

Täyte I, vaniljavaahto:
2.5 dl vatkattavaa Flora Vaniljaa
1 prk Lidlin maustamatonta tuorejuustoa(jep, tämä mielestäni parasta)
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl sokeria
0.5 mm vaniljajauhetta
1.33 rkl sitruunanmehua
1.33 tl liivatejauhetta

Vaniljavaahdon alle raparperi-mansikka-hilloketta:
n.5 dl omatekoista raparperisosetta
1.5 dl mansikkasosetta
0.75 dl sokeria

Lisää raparperien joukkoon mansikkasose. Laita kakun päälle ensin raparperi-mansikka-sosetta ja sitten vaniljavaahtoa. Säästä osa vaniljavaahdosta kakun päälle eli kuorrutteen alle.

Täyte II, mansikkamousse:
2.5 dl vatkattavaa Kuohua
100g tuorejuustoa
100g ranskankermaa
2.5 dl mansikkasosetta
1.5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
2 tl liivatejauhetta

Pohjan päälle eli mansikkamoussen alle:
n. 1/2 prk  Lemon curdia

Kostutukseen:
n. 2 dl vaniljamaito

Koristelu:
Päällinen pastavärillä värjättyä valkosuklaamassa
Rusetti ja nauhat pastavärillä värjättyä vaahtokarkkimassaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...