perjantai 5. huhtikuuta 2013

Minttusuklaakakku töihin

Kaupan hyllyltä tarttui mukaan piparminttuaromipullo. Siitä syttyi ajatus mintun makuisesta suklaavaahdosta. Tein samantein täytekakun töihin vietäväksi, johon käytin sekä valkosuklaata että tummaa suklaata piparmintulla höystettynä. Valkosuklaisesta osasta tuli aluksi liiankin minttuinen, joten korjasin mintun määrää tähän pienemmäksi.

Testasin samalla suklaatäytteen tekemistä kahdella eri tavalla. Ensimmäisessä sulatin suklaan kerman joukkoon ja vatkasin kylmänä vaahdoksi. Toisessa täytteessä vatkasin kerman ja lisäsin siihen sulan suklaan. Molemmilla keinoilla täytteet onnistuivat hyvin, mutta täytettä, jossa sula suklaa sekoitettiin kermavaahdon joukkoon, tuli mielestäni enemmän. Tämä saattoi toki johtua myös siitä, että käytössäni oli eri kermat. Toinen itse asiassa oli vispikerma, joka joka tapauksessa vaahtoutuu tavallista kuohukermaa runsaammin.

Pohja:
200 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
1.5 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
4.5 rkl kaakaojauhetta
3.75 dl vehnäjauhoja
0.75 dl vettä

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon vuorotellen veden kanssa. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista pohjaa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä seuraavaan päivään. Pohjan voit myös valmistaa etukäteen ja pakastaa.

Kostutus piparminttumaitokahvilla:
n.1 dl maitoa
3 mm pikakahvijauhetta
0.7 mm piparminttuaromia

Valkosuklaatäyte mintulla:
2.5 dl Flora kuohukermaa
100 g valkosuklaata
n.0.5-0.75 tl piparminttuaromia
100 g maustamatonta tuorejuustoa
vihreää ja sinistä elintarvikeväriä

Kiehauta kerma, lisää paloiteltu suklaa ja sekoita kunnes seos sileää. Anna jäähtyä. Vatkaa kylmänä vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja väriaineet. Lisää lopuksi piparminttuaromi tipoittain, jottei seos juoksetu. Kaada pohjan päälle.

Tummasuklaatäyte mintulla:
150g Brunberg
2.5 dl Flora vispikermaa
2 munaa
1 rkl tummaa ruokosokeria
n.1 tl piparminttuaromia

Vaahdota vispikerma. Sulata suklaa ja sekoita siihen nopeasti vatkaten munat. Lisää vispikerman joukkoon piparminttuaromi. Lisää siihen lopuksi suklaaseos. Sekoita kunnes seos sileää.

Valkosuklaamousse kakun pintaan, valkosuklaamassan alle:
2.5 dl Floran vispikermaa
150 g valkosuklaata
100 g maustamatonta tuorejuustoa
Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Sekoita sekä suklaa että tuorejuusto kermavaahdon joukkoon. Kaada kakun päälle ja hyydytä jääkaapissa.

Päällinen sinisellä ja vihreällä värjättyä valkosuklaamassaa.

Koristeet sokerimassaa ja suklaamassaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...