sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Työkalukakku



Carlos oli toivonut lahjaksi työkaluja, joten kakun aihe löytyi sitä kautta.





Pohjana kahdeksan munan sokerikakkupohja (jauhoja yhtä paljon kuin munia, sokeria hieman vähemmän kuin munia). Paistoin pohjaa 25 cm reunavuoassa aluksi 175 asteessa 30 min. ja 150 asteessa loput 15-20? min

Kostutus Juissin ananas-appelsiini mehulla

Täytteinä toivomuksesta mansikka- ja mustikkamousse.

Mansikkamousse:
3.5 tl liivatejauhetta (liuotetaan kuumaan veteen)
2.5 dl Flora Vispiä
2 dl Hyla ranskankermaa
250 g Hyla rahka
1.75 dl (1.5-2 dl) (maun mukaan) sokeria
2 tl vaniljasokeria
400 g mansikoita soseutettuna
+ Mansikoita soseutettuna

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja mansikat keskenään. Lisää sekaan veteen liuotettu liivate ja vaahdotettu kerma. Laita kakun väliin ensin mansikkasosetta, sen jälkeen mansikkamoussea (n.2/3). Tee toiseen väliin mustikkamousse.

Mustikkamousse:
3.5 tl liivatejauhetta (liuotetaan kuumaan veteen)
2.5 dl Flora Vispiä
2 dl Hyla ranskankermaa
200 g Viola Hyla maustamatonta tuorejuustoa
1.75 (-2 dl) (maun mukaan) sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g mustikoita soseutettuna
+ n.1.5 dl kokonaisia mustikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja mansikat keskenään. Lisää sekaan veteen liuotettu liivate ja vaahdotettu kerma. Laita kakun väliin ensin (soseutettua mansikkaa? ja) mustikkamoussea (n.2/3) ja ripottele päälle mustikoita. Laita seuraavaan kerrokseen mansikkasosetta sekä loput mustikka- ja mansikkamousset.

Anna seistä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia ennen viimeistelyä.

Päällinen Suklaamassa:
200g tummaa suklaata
n.0.65 dl vaaleaa siirappia
15 g vettä

Sulata suklaa mikrossa. Sekoita siirappi suklaasulan joukkoon. Kun siirappi sekoitettu kunnolla, lisää vesi ja sekoita kunnes massa on kiiltävää ja irtoaa vuoan reunoista. Anna jähmettyä. Pistin pakkaseen hetkeksi ja sekoitin välillä kunnes jähmettyi. Vaivasin tomusokerin ja kaakaojauheen avulla ja kaulitsin kakun päälle.

Reunoilla 2 prk Flora Vispiä (riitti juuri ja juuri, huh), hieman vaniljasokeria ja sokua.


Koristeet:
Vasaran varsi mustia kick-karkkeja (muistaakseni)
Muut sokerimassaa
Kirjaimet tehty Funny Letters-muoteilla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...