Ilman päällistä nämä olivat kuivemman oloisia kuin
mokkapalamuffinit I. Kuorrutteesta tuli kuitenkin niin paljon makua ja kosteuttakin, että
kokonaisuudessaan tosi hyvää. Nämä olivat makeampia kuin mokkapalamuffinit I-versiot. Molemmat todella hyviä, varsinkin tällaisen suklaa-addiktin mielestä kuin minä! :)
Tein puolikkaan annoksen ja sain 22 minimuffinia.
Taikina:
2 munaa
2 dl sokeria
3.5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa
100g margariinia / voita
Kuorrute (ohje Kinuskikissalta. Tässä 2/3 koko ohjeesta. Tein
tämän määrän puolikkaaseen annokseen ja sitä jäi suht paljon yli. Kokonaiseen
annokseen tämä taitaa olla sopiva määrä?):
65 g margariinia
4 dl tomusokeria
0.5 dl kahvia (0.5 dl kahvia + 1.5 tl pikakahvijauhetta)
2 rkl kaakaojauhetta
Ohje:
Vatkaa munat ja sokeria vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon ja rasvan kanssa vaahdon sekaan.
Sekoita tasaiseksi ja annostele taikina 12 muffinssivuokaan tai 24 kpl
minimuffinssivuokaan. Paista n. 15-20 min. isoja tai 10 min. pieniä 175
asteessa. Anna jäähtyä ritilän päällä.
Sulata kuorrutuksen margariini. Sekoita kaikki aineet yhteen. Laita
seos jääkaappiin jähmettymään. Kun seos kylmää, vatkaa se kuohkeaksi ja pursota
tai levitä muffinien päälle. Koristele haluamallasi tavalla esim. nonparelleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi! :)